ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕΕΤ 16.02.2021

anakΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗΣ...

16/02/2021

ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗΣ

Προβλέπεται η παροχή έκτακτης αποζημίωσης μέσω του ΟΑΕΔ για τους μήνες Ιανουάριο Φεβρουάριο 2021 σε εποχικά εργαζόμενους του τουριστικού η επισιτιστικού κλάδου χωρίς δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης που δεν έλαβαν επιδότηση ανεργίας από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Ιανουάριο του 2021, εφόσον παραμένουν εγγεγραμμένοι άνεργοι για το αντίστοιχο διάστημα.
Αυτό είναι το άρθρο της τροπολογίας που κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών και ουσιαστικά δίνει την δυνατότητα στους συνάδελφους κυρίως της εστίασης χωρίς δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης να λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο, αρκεί βέβαια να μην έχουν πάρει ταμείο ανεργίας από τον Σεπτέμβριο του 20 έως τον Γενάρη του 21.
Ακόμα κι αυτοί που πήραν το έκτακτο επίδομα ανεργίας τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο με μοναδική προϋπόθεση να συνεχίζουν να είναι άνεργοι και εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ!
Η εξέλιξη αυτή αποτελεί μια μικρή νίκη της Ομοσπονδίας μας και των σωματείων μας καθώς και των εργατικών κέντρων που τόσο καιρό πιέζουμε προς αυτή την κατεύθυνση.

Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ
ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΑΣ!

Αμοιβή αργίας 28ης Οκτωβρίου...

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΡΓΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ...

ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΩΡΟΥ ΠΑΣΧΑ
ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ONLINE ΕΦΑΡΜΟΓΗ...