ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕΕΤ 03.03.21

sse copyΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕΕΤ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΛΑΔΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ Ν. ΛΑΣΙΘΙΟΥ & ΣΤΟΝ Ν.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

03.03.2021


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕΕΤ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΛΑΔΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ Ν. ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΝ Ν.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

 

Μετά λύπης μας διαπιστώσαμε πως στους δύο μεγάλους τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας του Ν. Λασιθίου και τον Ν. Ηρακλείου στην Κρήτη, από τις τοπικές ενώσεις ξενοδόχων γίνεται μια προσπάθεια απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων για τους εργαζόμενους στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.

Με αποφάσεις που στερούνται νομικών αλλά και ηθικών και λογικών επιχειρημάτων, ζητούν από τα πρωτοβάθμια σωματεία μας την ένταξη των εργαζομένων στην Εθνική Κλαδικής Σύμβαση Εργασίας, που στο οικονομικό πλαίσιο δεν υπάρχουν διαφορές, υπάρχουν όμως διαφορές στο θεσμικό πλαίσιο και σε κεκτημένα δεκαετιών που για πρακτικούς λόγους δεν προβλέπονται στην Εθνική Κλαδικής Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (όπως π.χ. η μεταφορά των εργαζομένων κ.α.)

Ο ισχυρισμός της ένωσης ξενοδόχων Ηρακλείου Κρήτης, πως η θητεία του Δ.Σ. έληξε είναι πέρα για πέρα προσβλητική προς τους εργαζόμενους καθώς η θητεία όλων των Δ.Σ. έχει παραταθεί με κρατική εντολή μέχρι 30/06/2021. Αλήθεια αν βγει από την Κυβέρνηση ένα νέο οικονομικό πακέτο στήριξης των επιχειρήσεων και θα έπρεπε το Δ.Σ. της ένωσης να πραγματοποιήσουν μια μελέτη ή μια αίτηση προς το δημόσιο για να την καρπωθούν θα ήταν νομιμοποιημένοι να το πράξουν;

Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και με την Ένωση του Ν. Λασιθίου, όταν είναι να υπογράψουν την τοπική σύμβαση δεν έχουν κάνει εκλογές και δεν έχουν διοίκηση νόμιμη. Όταν είναι για άλλες δραστηριότητες μια χαρά συμμετέχουν.

Αλήθεια εφόσον δεν έχουν εκλέξει διοίκηση όπως επικαλούνται, άραγε συμμετέχουν στο πρόσφατο Εκλογοαπολογιστικό συνέδριο της ΠΟΞ; Κι αν ναι με ποιους αντιπροσώπους;

ΑΡΚΕΤΑ! ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΚΡΙΣΗ.

Καλούμε την ΠΟΞ να παρέμβει στα μέλη της, μιας και οι δύο ενώσεις είναι μέλη της ΠΟΞ ώστε να υπογραφθούν οι τοπικές κλαδικές συμβάσεις, ώστε απρόσκοπτα να επικεντρώσουμε στην έναρξη μιας δύσκολης Τουριστικής σαιζόν.

Η ΠΟΕΕΤ δηλώνει την στήριξη και την αλληλεγγύη της στα δύο πρωτοβάθμια Σωματεία μας και θα στηρίξει τις προσπάθειες τους για την υπογραφή των συμβάσεων.

Φυσικά επιθυμούμε την λύση του προβλήματος άμεσα, ωστόσο η συνδικαλιστική μας αντίδραση θα είναι μεγάλη εφόσον παραμείνει το πρόβλημα.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ, ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΛΑΣΙΘΙΟΥ & ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣΣ ΣΕ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ.

Υπολογισμός Μισθού

Επικαιρότητα

Εργατική Πρωτομαγιά 2021..

Περισσότερα...

ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ 2020 ΙΝΕ ΓΣΕΕ – Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ Η ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

Περισσότερα...

ΓΣΕΕ - ΑΠΟΦΑΣΗ 24ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ...

Περισσότερα...

ANTI-COVID-19 - Ομάδα Πληροφόρησης και Υποστήριξης Εργαζομένων...

Περισσότερα...

Καταγγελίες Εργαζομένων