Δ.Τ. ΠΟΕΕΤ_16.12.21

psifismaΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΙΣΙΤΙΣΜΟΥ – ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ...

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

16/12/2021

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το 53ο Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας μας το τριήμερο 13,14 & 15 Δεκεμβρίου 2021.

Η εμπιστοσύνη στην παράταξη μας ανανεώθηκε για τα επόμενα 3 χρόνια και μάλιστα με διευρυμένη πλειοψηφία κατά 2 έδρες παραπάνω! Μέσα από το συνέδριο μας εκφράστηκαν πάνω από 30.000 εργαζόμενοι και η παράταξη μας κατέγραψε ποσοστό 59,86%, η παράταξη της ΔΑΣ (ΠΑΜΕ) 34,77% και η παράταξη Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση Εργαζομένων Τουρισμού – Επισιτισμού (ΔΑΚΕ) κατέγραψε ποσοστό 3,58% και 0 έδρες.

Ως Αγωνιστική συνδικαλιστική Κίνηση Εργαζομένων στον Επισιτισμό &Τουρισμό θέλουμε να καταγγείλουμε την στάση της παράταξης Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση Εργαζομένων Τουρισμού – Επισιτισμού που παρά τις προσπάθειες Κυβερνητικών στελεχών από διάφορες περιοχές της χώρας με τηλεφωνικές παρεμβάσεις σε συνέδρους ώστε να αποσπάσουν την ψήφο τους, με τον μηχανισμό της ΔΑΚΕ σε κεντρικό επίπεδο να προσφεύγει στην δικαιοσύνη με ασφαλιστικά μέτρα κατά της Ομοσπονδίας για δήθεν αντικαταστατικές πρακτικές και τέλος χρησιμοποιώντας γνωστό ακροδεξιό συνδικαλιστή που προκαλώντας ένταση και φασαρία στην αίθουσα διεξαγωγής της ψηφοφορίας και με επίθεση στον απερχόμενο Πρόεδρο, προσπάθησαν να διακόψουν τις εργασίες κατά γενική ομολογία, του πιο πετυχημένου Συνεδρίου του Κλάδου μας.

Την απάντηση της έδωσαν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι με το αποτέλεσμα της κάλπης.

Η νέα Διοίκηση που προέκυψε από τις χθεσινές αρχαιρεσίες καταδικάζει ομόφωνα τέτοιου είδους πρακτικές!

Ζητάμε από όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις πρωτοβάθμιες, δευτεροβάθμιες αλλά και την ΓΣΕΕ να καταδικάσει τις εκφυλιστικές πράξεις της ΔΑΚΕ και των στελεχών της.

Από την μεριά μας κάναμε πράξη την υπόσχεση που δώσαμε στους εργαζόμενους.

ΝΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΨΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΙΔΙΟΤΗΤΑ, ΕΞΥΠΗΡΕΤΩΝΤΑΣ ΑΛΛΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.

Όσο για τις Κυβερνητικές παρεμβάσεις στο Συνέδριο μας, θα απαντήσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι όταν έρθει η ώρα και όπως αυτοί ξέρουν!

Υπολογισμός Μισθού

Επικαιρότητα

 

 

ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΩΡΟΥ ΠΑΣΧΑ
ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ONLINE ΕΦΑΡΜΟΓΗ...

Περισσότερα...

Εργατική Πρωτομαγιά 2021..

Περισσότερα...

ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ 2020 ΙΝΕ ΓΣΕΕ – Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ Η ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

Περισσότερα...

ΓΣΕΕ - ΑΠΟΦΑΣΗ 24ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ...

Περισσότερα...

Καταγγελίες Εργαζομένων