Δ.Τ. ΠΟΕΕΤ 07.07.22

yp ergasias 

 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ...

 

 

 

 

Προς

ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ
ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

κ. ΚΩΣΤΗ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ

 

Κύριε Υπουργέ,

Μετά την τελευταία συνάντηση που είχαμε μέσω τηλεδιάσκεψης, σας είχαμε θέσει το αίτημα μας για επιμήκυνση της χρονικής ισχύος τα επιδόματος ανεργίας τους χειμερινούς μήνες για τους εποχικά εργαζόμενους στον Τουρισμό – Επισιτισμό.

Φέτος μετά από σχεδόν 2 ½ χρόνια βρισκόμαστε μέσα σε μια σεζόν που ο κλάδος δείχνει να δουλεύει κανονικά και μάλιστα όπως όλα δείχνουν τα αποτελέσματα της σεζόν θα είναι συγκρίσιμα με αυτά του 2019.

Εν τούτοις κύριε Υπουργέ τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι πολλά με κορυφαίο αυτό της έλλειψης εξειδικευμένου προσωπικού για να στελεχώσει τις επιχειρήσεις.

Τότε λοιπόν στην συνάντηση μας, σας είχαμε πει πως για να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι στον κλάδο θα πρέπει να δοθούν κίνητρα.

Ένα από αυτά είναι η επαναφορά της χρονικής ισχύος του επιδόματος ανεργίας στα προ μνημονίου επίπεδα.

Σας έχουμε καταθέσει την πρόταση μας και αν χρειαστεί είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε ξανά έχοντας μάλιστα 2 εναλλακτικές προτάσεις ώστε να πετύχουμε την παραπάνω χρηματοδότηση των εποχικά εργαζομένων του κλάδου μας.

Είναι θέμα επιβίωσης πλέον γιατί είμαστε σίγουροι πως και εσείς θα συμφωνήσετε πως δεν μπορεί να επιβιώσει κάποιος τους χειμερινούς μήνες με μόλις 434€ για 3 μήνες.

Σε κάθε περίπτωση είμαστε στην διάθεση σας ώστε να σας εξηγήσουμε τις προτάσεις μας και είμαστε πεπεισμένοι πως θα κατανοήσετε και θα λύσετε το πρόβλημα.

Υπολογισμός Μισθού

Επικαιρότητα

 

 

ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΩΡΟΥ ΠΑΣΧΑ
ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ONLINE ΕΦΑΡΜΟΓΗ...

Περισσότερα...

Εργατική Πρωτομαγιά 2021..

Περισσότερα...

ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ 2020 ΙΝΕ ΓΣΕΕ – Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ Η ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

Περισσότερα...

ΓΣΕΕ - ΑΠΟΦΑΣΗ 24ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ...

Περισσότερα...

Καταγγελίες Εργαζομένων