Δ.Τ. ΠΟΕΕΤ 27.07.22

y.e

ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΝΕΡΓΙΑΣ & ΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ Κ.Σ.Σ.Ε ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΜΗ ΚΥΡΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ – ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΔΩΜΑΤΕΙΑ...

 

 

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

27/07/2022


ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΝΕΡΓΙΑΣ & ΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΚΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΜΗ ΚΥΡΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ – ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΔΩΜΑΤΕΙΑ.


Βρισκόμαστε στα τέλη Ιουλίου και δυστυχώς ακόμα εκκρεμούν σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους του κλάδου.

Α) Από τις 07/07/2022 έχουμε στείλει στον αρμόδιο Υπουργό Εργασίας κ. Χατζηδάκη το αιτημά μας – πρόταση μας σχετικά με την αύξηση της χρονικής ισχύος του ταμείου ανεργίας που αφορά τους εποχικά εργαζόμενους στον κλάδο μας.

Έχει γίνει αντιληπτό πλέον σε όλους πως με μόλις 3 μήνες επιδότηση τον χειμώνα υπάρχει σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης και το πρόβλημα αυτό είναι η κύρια αιτία που οι εργαζόμενοι έχουν γυρίσει την "πλάτη" τους στον κλάδο με αποτέλεσμα να έχουμε το φαινόμενο των κενών θέσεων εργασίας διακινδυνεύοντας έτσι την ποιότητα στο προϊόν του τουρισμού.

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε πως αν ένας εργαζόμενος απολυθεί Οκτώβριο από την δουλειά του, θα επιδοτηθεί για τους μήνες Νοέμβριο, Δεκέμβριο, Ιανουάριο και από εκεί και μετά μένει χωρίς εισόδημα μέχρι τον Μάιο που θα ξαναπάει για δουλειά. Το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο για όσους απολύονται Σεπτέμβριο.

ΓΙΑΥΤΟ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ Η ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΑ ΠΡΟ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΕΠΙΠΕΔΑ

Β) Η κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας που αφορά περίπου 70.000 εργαζόμενους στα μη κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα – ενοικιαζόμενα δωμάτια ενώ έχει υπογραφθεί μήνες τώρα και από την μεριά μας έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να κηρυχθεί υποχρεωτική από το Υπουργείο Εργασίας, δυστυχώς ακόμα δεν έχει συνεδριάσει το ΑΣΕ για να αποφασίσει.

Κοντεύει να τελειώσει η τουριστική σεζόν και οι συνάδελφοι μας αντί να βλέπουν την αύξηση που προβλέπει η σύμβαση, βλέπουν μείωση αφού οι εργοδότες δεν εφαρμόζουν την εν λόγω σύμβαση και μετακυλούν τους μισθούς στα επίπεδα του κατώτατου μισθού στην χώρα μας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙ ΤΟ ΑΣΕ & ΝΑ ΚΥΡΗΞΕΙ ΤΗΝ ΚΣΣΕ ΓΕΝΙΚΩΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ

Κάνουμε σαφές προς όλους και κυρίως προς τους συναδέλφους μας πως δεν πρόκειται να τα παρατήσουμε μέχρι να δικαιωθούμε.

 

Γραμματεία Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων

 

Υ.Γ.: Επισυνάπτουμε την επιστολή που στείλαμε στον Υπ. Εργασίας με το αιτημά μας για επιμήκυνση της χρονικής ισχύς του ταμείου ανεργίας από 07/07/22.pdf1 

Υπολογισμός Μισθού

Επικαιρότητα

 

 

ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΩΡΟΥ ΠΑΣΧΑ
ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ONLINE ΕΦΑΡΜΟΓΗ...

Περισσότερα...

Εργατική Πρωτομαγιά 2021..

Περισσότερα...

ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ 2020 ΙΝΕ ΓΣΕΕ – Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ Η ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

Περισσότερα...

ΓΣΕΕ - ΑΠΟΦΑΣΗ 24ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ...

Περισσότερα...

Καταγγελίες Εργαζομένων