Δ.Τ. Παραβατικότητα στην Εστίαση

παραβατικοτηταΕπιστολή στους αρμόδιους για  παραβατικότητα στην εστίαση στην Τρίπολη Αρκαδίας....

 Προς
-Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
κ. Γεωργιάδη Άδωνι
-Διοικητή Ανεξάρτητης Αρχής Επιθεώρησης Εργασίας
-Τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Αρκαδίας

Κύριε Υπουργέ,
Κύριοι,
Σύμφωνα με καταγγελίες εργαζομένων οι επισιτιστικές επιχειρήσεις στη Τρίπολη Αρκαδίας τελούν εν πλήρει αταξία ασφαλίζοντας ψευδώς το προσωπικό τους ως μειωμένης απασχόλησης στη συντριπτική τους πλειοψηφία (συνήθως τους ασφαλίζουν δήθεν με 4ωρη απασχόληση 10.00 - 14.00 για να συμπίπτουν σε ενδεχόμενο επιτόπιο έλεγχο). Όσο για την κανονική άδεια και τα επιδόματα αδείας και εορτών είναι άγνωστες έννοιες, απλώς οι εργαζόμενοι εξαναγκάζονται να υπογράψουν στους λογιστές των επιχειρήσεων που εργάζονται, την υποτιθέμενη λήψη τους.
Σε πρόσφατη περιήγηση μας διαπιστώσαμε ιδίοις όμμασι κάλυψη τραπεζοκαθισμάτων στο 100% στα μεγάλα καφέ εστιατόρια στην πλατεία Άρεως (devero, άλσος καφέ κλπ) καθώς και στους παραπλήσιους κεντρικούς πεζόδρομους καθιστώντας εντελώς αναιτιολόγητη κάθε πιθανότητα μειωμένης απασχόλησης.
Σας ζητούμε:
1. Να προβούν οι υπηρεσίες σας σε αιφνιδιαστικούς επιτόπιους ελέγχους (και σε απογευματινές - βραδινές ώρες ή κατά την Κυριακή), προς διαπίστωση των καταγγελλομένων και να επιβληθούν τα δέοντα.
2. Να διαπιστωθεί παράλληλα μέσω του συστήματος Εργάνη σε ποιο ποσοστό ασφαλίζονται οι εργαζόμενοι με μειωμένη απασχόληση.
3. Να ελεγχθούν οι αποδοχές των εργαζομένων, αν εφαρμόζεται η κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας και αν αμείβονται με νυχτερινά και εορτολόγια, διότι σύμφωνα με τις καταγγελίες τους αμείβονται με συμφωνημένα ημερομίσθια που υπολείπονται και αυτής ακόμη της εθνικής συλλογικής σύμβασης του ανειδίκευτου εργάτη.

Σας ζητούμε τέλος να μας κοινοποιήσετε το αποτέλεσμα των ελέγχων.

Υπολογισμός Μισθού

Επικαιρότητα

 

 

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΡΓΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ...

Περισσότερα...

 

 

ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΩΡΟΥ ΠΑΣΧΑ
ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ONLINE ΕΦΑΡΜΟΓΗ...

Περισσότερα...

Εργατική Πρωτομαγιά 2021..

Περισσότερα...

ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ 2020 ΙΝΕ ΓΣΕΕ – Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ Η ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

Περισσότερα...

Καταγγελίες Εργαζομένων