Δ.Τ. ΠΟΕΕΤ 13.10.2023

yp.er

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΑ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ...

 

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

13/10/2023

 

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΑ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ

 

Με έκπληξη είδαμε τον Υπουργό Εργασίας κ. Άδωνι Γεωργιάδη στο δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA στις 11/10/2023 να αναφέρεται στους εργαζόμενους του κλάδου μας και να παραθέτει μια σειρά από ανακριβή στοιχεία όπως:

Ο μισθός στον Τουρισμό μέσω της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας ΞΕΚΙΝΑΕΙ από 1200€!!!

Ποια είναι η αλήθεια;

Στην Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας Ξενοδοχοϋπαλλήλων υπάρχουν 4 κατηγορίες μισθοδοσίας ανάλογα την κατηγορία Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: 911,34€, Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: 892,12€, Γ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 874,46€, Δ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 835,64€.

Να σημειωθεί πως τα παραπάνω ποσά είναι μεικτά.

Επομένως εισαγωγικός μισθός 1200€ δεν υπάρχει.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για εξαντλητικές συνθήκες εργασίας, για δουλειά 12 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα, ο Υπουργός απάντησε κατηγορηματικά πως τα ρεπό τηρούνται κανονικά.

Ποια είναι η αλήθεια;

Κανένας εποχικά εργαζόμενος στον Τουρισμό δεν παίρνει 2 ρεπό την εβδομάδα αυτό αποδεικνύεται από τις εκατοντάδες, χιλιάδες καταγγελίες που έχουμε από τα πρωτοβάθμια σωματεία μας σε όλη την χώρα, αποδεικνύεται όμως και από τους ελέγχους της ανεξάρτητης αρχής επιθεώρησης εργασίας κυρίως όμως αποδεικνύεται από τους ίδιους τους εργοδότες που βάζουν τους εργαζόμενους και υπογράφουν πως «δεν επιθυμούν να παίρνουν ρεπό».

Είπε ο κ. Υπουργός Εργασίας πως τυχόν υπερωρίες πληρώνονται στο ακέραιο!!!

Ποια είναι η αλήθεια;

Το ωράριο εργασίας στον κλάδο ημερησίως αυτή την περίοδο είναι 12 ώρες!

Μπορεί ο κ. Υπουργός να μας δώσει στοιχεία μέσω του ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ πόσες νόμιμες υπερωρίες δηλώθηκαν από τους εργοδότες τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο γιατί δεν νομίζουμε να υπάρχει νοήμων άνθρωπος που να πιστεύει πως με σχεδόν 60.000 κενές θέσεις εργασίας φέτος δουλεύουμε 8ωρο.

Τι ΔΕΝ είπε ο κ. Υπουργός Εργασίας:

Ο κ. Γεωργιάδης δεν απάντησε τώρα που η τουριστική σεζόν λήγει σιγά – σιγά οι εποχικά εργαζόμενοι από τον Ιανουάριο του 2024 μέχρι τον Μάιο του 2024 που θα ξαναπάνε για δουλειά θα είναι πάλι χωρίς εισόδημα καθώς το επίδομα ανεργίας είναι μόλις 3 μήνες!

Το εφάπαξ των ξενοδοχοϋπαλλήλων στην 20ετία ώστε να αμβλύνουμε την επισφάλεια στην εργασία μας θα επανέλθει;
Θυμίζουμε πως κόπηκε με τον ν. Κατρούγκαλου, τον νόμο που θα καταργούσε η Νέα Δημοκρατία από το 2019.

Συμπερασματικά κ. Υπουργέ ένας εργαζόμενος στον κλάδο για να πάρει 1200€ καθαρά δουλευέι 12 ώρες την ημέρα 7 ημέρες την εβδομάδα.

Επίσης τα 2 αιτήματα μας για επαναφορά του ταμείου ανεργίας στους 5 μήνες και απόδοση του εφάπαξ στην 20ετία δείτε τα ως κίνητρα για να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι στον κλάδο, για να μην σας ζητάει ο ΣΕΤΕ όπως είπατε στην συνέντευξη σας 40.000 μετακλήσεις.

Εμείς παραμένουμε στην διάθεση σας και αιτούμαστε νέα συνάντηση μαζί σας ώστε να συμβάλουμε στην εξεύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης.

 

Γραμματεία Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων

 

Υ.Γ.: Επισυνάπτουμε το βίντεο με τις δηλώσεις του κ. Υπουργού Εργασίας.

 

Υπολογισμός Μισθού

Επικαιρότητα

 

 

Αμοιβή αργίας 28ης Οκτωβρίου...

Περισσότερα...

 

 

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΡΓΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ...

Περισσότερα...

 

 

ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΩΡΟΥ ΠΑΣΧΑ
ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ONLINE ΕΦΑΡΜΟΓΗ...

Περισσότερα...

Εργατική Πρωτομαγιά 2021..

Περισσότερα...

Καταγγελίες Εργαζομένων