Δ.Τ. ΠΟΕΕΤ 21.03.2024

y.e

 

 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ (ΠΟΞ) ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ...

 

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

21/03/2024

 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ (ΠΟΞ) ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ


Εχθές 20/03/2024 πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων με την Υπουργό Εργασίας κα. Δόμνα Μιχαηλίδου και σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας στο επίκεντρο της συνάντησης ήταν οι εργαζόμενοι του κλάδου χωρίς βέβαια να παρίσταται η Ομοσπονδία μας.

Συγκεκριμένα πάντα με το Δελτίο Τύπου του Υπουργείου συζητήθηκε η επικείμενη αύξηση του κατώτατου μισθού.

Υπενθυμίζουμε πως η Κλαδική Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που είναι σε ισχύ και έχει κηρυχθεί γενικώς υποχρεωτική από το Υπουργείο Εργασίας, προβλέπει αμοιβές πολύ μεγαλύτερες από τον κατώτατο μισθό.

Συζητήθηκε η επαγγελματική κατάρτιση των εργαζομένων για καλύτερες αμειβόμενες θέσεις εργασίας.

Υπενθυμίζουμε πως τα τμήματα μετεκπαίδευσης των εργαζομένων του κλάδου που φέτος θα παρακολουθούσαν 375 εργαζόμενοι σε όλη την Ελλάδα και θα αποκτούσαν υπαλληλική ιδιότητα και 10% αύξησης στον βασικό μισθό λόγω του επιδόματος σπουδών η Κυβέρνηση δεν τα ξεκίνησε ΠΟΤΕ!!!

Συζητήθηκε η δυσκολία εύρεσης προσωπικού, οι συνθήκες διαβίωσης των εργαζομένων και η διασφάλιση και προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων μας.

Υπενθυμίζουμε πως έχουμε καταθέσει επανειλημμένως τις προτάσεις μας για την λύση του προβλήματος της εύρεσης προσωπικού (μέσω της επαναφοράς του επιδόματος ανεργίας στα προ μνημονίου επίπεδα) των συνθηκών διαβίωσης μέσω ενίσχυσης των τεχνικών κλιμακίων του ΣΕΠΕ και την προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων μας που απορρέουν μέσα από την συλλογική μας σύμβαση που δυστυχώς καταστρατηγείται λόγω της έλλειψης των ελεγκτικών μηχανισμών.

Τώρα όσον αφορά την συνέχιση των συναντήσεων της Υπουργού με τους κοινωνικούς εταίρους, απλώς αναφέρουμε πως η συνάντηση με την ΠΟΞ ήταν η δεύτερη, προηγήθηκε αυτή με τον ΣΕΤΕ ενώ την Ομοσπονδία των εργαζομένων η Υπουργός αρνήθηκε να την συναντήσει.

Άρα η σωστή φράση θα ήταν "συνεχίζονται οι συναντήσεις της Υπουργού με τους εργοδοτικούς φορείς".

Επομένως νομίζουμε πως το σωστό και το λογικό από πλευράς Υπουργείου είναι η κα. Μιχαηλίδου να συναντήσει και τους εργαζόμενους του κλάδου.


Γραμματεία Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων

 

Υπολογισμός Μισθού

Επικαιρότητα

 

 

Αμοιβή αργίας 28ης Οκτωβρίου...

Περισσότερα...

 

 

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΡΓΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ...

Περισσότερα...

 

 

ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΩΡΟΥ ΠΑΣΧΑ
ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ONLINE ΕΦΑΡΜΟΓΗ...

Περισσότερα...

Εργατική Πρωτομαγιά 2021..

Περισσότερα...

Καταγγελίες Εργαζομένων