Δελτίο Τύπου ΠΟΕΕ-ΥΤΕ για Κ.Σ.Σ.Ε. απάντηση σε ΠΟΞ

sse

 

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων απέστειλε στην Ομοσπονδία μας πρόταση μείωσης μισθών στα πλαίσια σχετικής πρόσκλησης της, για έναρξη διαλόγου επί των όρων αμοιβής και εργασίας της Κλαδικής Σ.Σ.Ε Ξενοδοχοϋπαλλήλων...

 

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

28.03.2012



Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων απέστειλε στην Ομοσπονδία μας πρόταση μείωσης μισθών στα πλαίσια σχετικής πρόσκλησης της, για έναρξη διαλόγου επί των όρων αμοιβής και εργασίας της Κλαδικής Σ.Σ.Ε Ξενοδοχοϋπαλλήλων.

Η πρόταση τους συνίσταται στο «....ο μεταξύ μας διάλογος μπορεί να συνεχίσει να διεξάγεται επί της βάσης μείωσης του βασικού μισθού και επαναπροσδιορισμού των επιδομάτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται από τον Ν. 4046/2012».

Τους απαντούμε ότι παρότι αντιλαμβανόμαστε απόλυτα την ανάγκη διατήρησης της Κλαδικής μας σύμβασης ως εξισορροπητικό παράγοντα σε σχέση με τις βουλιμικές διαθέσεις ορισμένων εργοδοτών που αδημονούν να απαλλαγούν από αυτή για να ισοπεδώσουν τις αμοιβές των εργαζομένων, όμως με τέτοιες προϋποθέσεις δεν είναι ανεκτή καμία συνέχιση διαλόγου.

Η μείωση του βασικού μισθού όποια και αν είναι αυτή που έχουν στο μυαλό τους και κατάργηση των επιδομάτων βάσει του μνημονίου σημαίνει μειώσεις από 30-50%.

Αναλαμβάνουν πλήρως την ευθύνη για ότι συμβεί μέσα στην καλοκαιρινή περίοδο σ΄ αυτή την κρίσιμη συγκυρία που ο Τουρισμός αποτελεί την μόνη Βιομηχανία που έχει σταθεί όρθια στην Οικονομία.

Τους υπενθυμίζουμε ότι την περασμένη Τουριστική περίοδο είχαν αύξηση στην Τουριστική κίνηση και στα έσοδα κατά 10% και δεν δικαιολογούνται οι διαθέσεις πλήρους απορύθμισης των αμοιβών των εργαζομένων.

Δηλώνουμε ότι δεν αποδεχόμαστε καμία μείωση στους μισθούς των συναδέλφων μας, απαιτούμε οι Εργοδότες να τιμήσουν την υπογραφή τους και να αφήσουν τη σύμβαση η οποία έχει επεκταθεί και καταστεί υποχρεωτική πριν τις μνημονιακές διατάξεις, να λήξει στο προβλεπόμενο όριο, καθώς και προειδοποιούμε ότι σε περίπτωση πρόωρης καταγγελίας της θα συγκαλέσουμε άμεσα την Ολομέλεια της Διοίκησης για να προγραμματίσουμε την αντίδραση μας και την επιθετική διεκδίκηση υπογραφής Νέας Κλαδικής Σύμβασης.

Υπολογισμός Μισθού

Επικαιρότητα

 

 

Αμοιβή αργίας 28ης Οκτωβρίου...

Περισσότερα...

 

 

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΡΓΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ...

Περισσότερα...

 

 

ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΩΡΟΥ ΠΑΣΧΑ
ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ONLINE ΕΦΑΡΜΟΓΗ...

Περισσότερα...

Εργατική Πρωτομαγιά 2021..

Περισσότερα...

Καταγγελίες Εργαζομένων