Δ.Τ. ΠΟΕΕΤ _ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ

yp ergasiasΑνακοίνωση Υπουργείου Εργασίας...

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

04/09/2020

 

Μετά το κύμα απολύσεων που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες καθώς οι εποχικές επιχειρήσεις κλείνουν άρον – άρον, δημιουργήθηκε μεγάλο θέμα για το τι μέλλει γενέσθαι με τους εργαζόμενους.

Άμεσα η διοίκηση της Ομοσπονδίας με παρέμβαση στο Υπουργείο Εργασίας ζήτησε να αποσαφηνιστεί το θέμα.

Με χθεσινοβραδινή λοιπόν ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας ορίζεται ότι:

Όσες επιχειρήσεις κλείνουν τώρα άμεσα λόγω επιπτώσεων από τον covid – 19 (χαμηλές πληρότητες ή χαμηλό κύκλο εργασιών και πάντα εποχικές) μπορούν να προβαίνουν σε καταγγελία σύμβασης ορισμένου χρόνου των εργαζομένων κανονικά.

Οι εργαζόμενοι – συνάδελφοι μας για το υπόλοιπο του μήνα Σεπτεμβρίου μπορούν μέσο μονομερούς δήλωσης στο Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ να κάνουν αίτηση για να πάρουν αναλογικά την αποζημίωση ειδικού σκοπού μέχρι 30/09.

Πρακτικά αυτό σημαίνει, πως αν κάποιος απολυθεί σήμερα 04/09/2020 ο εργοδότης θα πληρώσει γι αυτές τις 4 ημέρες του Σεπτεμβρίου και τις υπόλοιπες 26 το κράτος μέσω της αποζημίωσης ειδικού σκοπού.

Η συγκεκριμένη ρύθμιση, κρίνεται ως θετική αφού δεν θίγεται το δικαίωμα επαναπρόσληψης από την πρόωρη καταγγελία της σύμβασης (και καλό είναι να μην ονειρεύονται ορισμένοι εργοδότες κάτι τέτοιο) καθώς η διαδικασία των αιτήσεων επαναπρόσληψης θα γίνει κανονικά όπως ορίζει ο νόμος μέσω των οικείων σωματείων.

Ξεκαθαρίζουμε πως η προσπάθεια μας για υπογραφή Κ.Σ.Σ.Ε, αλλά και η κάλυψη όλων των συναδέλφων με αξιοπρεπές εισόδημα μέχρι τον Απρίλιο του 2021 συνεχίζεται αδιάκοπα.

 

Υ.Γ. Σας επισυνάπτουμε την σχετική Ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας pdf1

Υπολογισμός Μισθού

Επικαιρότητα

 

 

ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΩΡΟΥ ΠΑΣΧΑ
ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ONLINE ΕΦΑΡΜΟΓΗ...

Περισσότερα...

Εργατική Πρωτομαγιά 2021..

Περισσότερα...

ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ 2020 ΙΝΕ ΓΣΕΕ – Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ Η ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

Περισσότερα...

ΓΣΕΕ - ΑΠΟΦΑΣΗ 24ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ...

Περισσότερα...

Καταγγελίες Εργαζομένων