Επιστολή ΠΟΕΕΤ στο Υπ. Εργασίας

yp ergasiasΗ ΠΟΕΕΤ ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ...

 

Κύριε Υπουργέ,

Οι ημερομηνίες που ανακοινώθηκαν ως ημερομηνίες έναρξης του Επισιτισμού – Τουρισμού, είναι βέβαιο πως δυστυχώς δεν θα αφορούν την πλειοψηφία των εργαζομένων καθώς όσο αφορά την εστίαση, 03/05/2021 δεν θα ανοίξουν όλες οι επιχειρήσεις, μιας και 1 στις 3 επιχειρήσεις δεν θα ανοίξουν αλλά και οι υπόλοιπες 2 στις 3 δεν θα καταφέρουν να απορροφήσουν το σύνολο του προσωπικού αφού θα υπάρχουν περιοριστικοί όροι τόσο στο ωράριο όσο και στην χρήση τραπεζοκαθισμάτων.

Στον Τουρισμό δεν υπάρχει έναρξη στις 14 Μαΐου. Η πλειοψηφία των ξενοδοχείων θα ξεκινήσουν την δραστηριότητα τους μετά τις 10/06/2021 επομένως οι εργαζόμενοι θα δουν εισόδημα τον Ιούλιο.

Επομένως κ. Υπουργέ, ζητάμε την κάλυψη των εργαζομένων για τους επόμενους μήνες.

Οι εποχικά εργαζόμενοι στον Τουρισμό να έχουν ξανά το δικαίωμα της μονομερής αναστολής σύμβασης μέχρι την επαναπρόσληψη τους, μην ξεχνάτε κ. Υπουργέ πως ήδη έχουμε χάσει ένα μήνα εισόδημα (τον Απρίλιο θα δουλεύαμε κανονικά).

Όσο αφορά τους εποχικά εργαζόμενους στην εστίαση να συνεχιστεί το έκτακτο επίδομα που δόθηκε πριν λίγες ημέρες, αναφερόμαστε στους εργαζόμενους χωρίς δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης.

Ακόμα κ. Υπουργέ όσοι εργαζόμενοι ήταν σε μονομερή αναστολή το 2020 ΑΚΟΜΑ δεν έχουν εμφανιστεί τα ένσημα στον ΕΦΚΑ με αποτέλεσμα να μην μπορούν να λάβουν επιδόματα οι δικαιούχοι.

Επίσης με έκπληξη, διαπιστώνουμε πως οι ιδιοκτήτες ακινήτων ζητούν από τους εργαζόμενους που ήταν σε μονομερή αναστολή σύμβασης το 40% μείωσης ενοικίου πίσω, επικαλούμενοι σχετική εγκύκλιο που τους εξαιρεί από την μείωση ενοικίου.

Τέλος κ. Υπουργέ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ κηρύξτε τις Κλαδικές μας Συμβάσεις ως γενικώς υποχρεωτικές. Πρέπει να είναι ξεκάθαρο με ποιους όρους αμοιβής και εργασίας θα πάμε για δουλειά.

Δεν είναι δυνατόν ήδη εργοδότες να ζητούν από το προσωπικό να εργαστούν για 600 και 650€ χωρίς ρεπό.

Εμείς από την μεριά μας, σας ξεκαθαρίζουμε πως δεν πρόκειται να δουλέψουμε κάτω από αυτές τις συνθήκες.

Σε κάθε περίπτωση αιτούμαστε άμεσα συνάντηση μαζί σας, ώστε να βρεθεί η λύση και να πάμε σε μια ομαλή σαιζόν.

Υπολογισμός Μισθού

Επικαιρότητα

 

 

Αμοιβή αργίας 28ης Οκτωβρίου...

Περισσότερα...

 

 

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΡΓΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ...

Περισσότερα...

 

 

ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΩΡΟΥ ΠΑΣΧΑ
ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ONLINE ΕΦΑΡΜΟΓΗ...

Περισσότερα...

Εργατική Πρωτομαγιά 2021..

Περισσότερα...

Καταγγελίες Εργαζομένων