Ανακοίνωση ΠΟΕΕΥΤΕ

kataggelia sseΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕΕΥΤΕ για την ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ από το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΑΘΗΝΑΣ....

 Συναδέλφισσες –οι,

Σχετικά με το άθλιο ερμηνευτικό έγγραφο(και όχι εγκύκλιο) υπηρεσίας του Υπουργείου Εργασίας που χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα τη Σύμβαση Επισιτισμού και την μετενέργεια της, έδινε τη δυνατότητα στους εργοδότες να συμφωνούν με τους νεοπροσλαμβανόμενους 6ήμερη απασχόληση καταστρατηγώντας το πενθήμερο και ουσιαστικά ανοίγοντας τους ασκούς του Αιόλου για όλους τους εργαζόμενους, αφού καταργούσε θεσμική κατάκτηση (μη μισθολογικό όρο), τελικά η Γεν. Γραμματέας του Υπουργείου μετά τις αντιδράσεις της ΓΣΕΕ και της Ομοσπονδίας μας προέβη σε αποδοκιμασία του παραπάνω εγγράφου.

Την ίδια ώρα το κλαδικό Σωματείο Αθήνας απηύθυνε διάγγελμα προς τα κλαδικά σωματεία σε όλη τη χώρα και καλεί(!) πανελλαδική σύσκεψη στην Αθήνα για ..ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την κατάσταση στον Επισιτισμό και την απώλεια της Κλαδικής Σύμβασης.
Με απέραντη υποκρισία οι «ασυμβίβαστοι» συνδικαλιστές Παπαγεωργίου κα Τάκας Πρόεδρος και Γεν. Γραμματέας κινούνται όχι μόνο εξωθεσμικά (με ποια ιδιότητα καλούν πανελλαδική σύσκεψη;) αλλά και με τυχοδιωκτικό λαϊκισμό επιχειρούν να εξαπατήσουν τα μέλη μας σχετικά με τις προθέσεις τους.
Η παράταξη που εκπροσωπούν πουθενά δεν επεδίωξε ή είχε τη βούληση να υπογράψει συλλογική σύμβαση.
Ό λόγος είναι ότι αρκούνται στη στείρα συνθηματολογία εγκαταλείποντας τους εργαζόμενους στα νύχια των εργοδοτών. Γνωρίζουν και αποκρύπτουν ότι στην μνημονιακή πραγματικότητα ακόμη και αν πείσουμε τους εργοδότες να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ακόμη και αν συμφωνήσουμε, όσο δεν υπάρχει υποχρεωτικότητα και επέκταση προς όλους είναι αμφίβολη η εφαρμογή μιας σύμβασης ειδικά στον χαοτικό χώρο της σίτισης όπου η εργοδοτική οργάνωση διαθέτει ως μέλη το 10% περίπου των επιχειρήσεων και αντίστοιχα εμείς έχουμε πολύ μικρή πυκνότητα αντίθετα με το χώρο των ξενοδοχείων.
Σε ότι αφορά τους εστιάτορες η αλήθεια είναι ότι (παρόντος του Παπαγεωργίου στις διαπραγματεύσεις) όταν κατήγγειλαν τη σύμβαση ζητούσαν μείωση στους βασικούς 15%, καθορισμό μισθού αντί των ποσοστών για τους σερβιτόρους και διευθέτηση χρόνου για την θερινή περίοδο (σύμβαση σκλαβιάς χωρίς ρεπό) στην πορεία με αποφάσεις του Δ.Σ της ΠΟΕΣΕ έκαναν στροφή και δεν επιθυμούσαν πλέον ανανέωση της σύμβασης.
Είναι γνωστό ότι και προσφύγαμε στον ΟΜΕΔ όπου αρνήθηκαν να προσέλθουν και καταγγείλαμε τον κ. Καββαθά πρόεδρο της ΠΟΕΣΕ και ταυτόχρονα της ΓΣΕΒΕΕ για την υποκρισία, άλλα να λέει δημόσια ως ΓΣΕΒΕΕ και άλλα να κάνει ως ΠΟΕΣΕ.
Οι θεατρινισμοί λοιπόν των Παπαγεωργίου και Τάκα δεν πείθουν κανένα. Τον Μάιο απωλέστηκαν σχεδόν το σύνολο των κλαδικών συμβάσεων και όπου καταφέραμε και τις κρατήσαμε όπως στα Ξενοδοχεία, στα εργαστήρια Ζαχαρωδών και στους εμποροϋπαλλήλους δεχτήκαμε άθλιες και συκοφαντικές επιθέσεις από τους «ευφάνταστους αγωνιστές» του ΚΚΕ επειδή με τεράστιο συνδικαλιστικό και προσωπικό κόστος συγκρατήσαμε στοιχειωδώς τις αποδοχές των εργαζομένων.
Εν τέλει η λύση στα προβλήματα επιβίωσης των εργαζομένων στον Επισιτισμό σίγουρα δεν προκύπτει από τους γελοίους τακτικισμούς του ΠΑΜΕ και το αίτημα σύγκλισης Ολομέλειας Διοίκησης που τη δεδομένη συγκυρία η Ομοσπονδία αδυνατεί να σηκώσει το οικονομικό κόστος.
Η λύση θα προκύψει από την αποκατάσταση του πλαισίου των συλλογικών διαπραγματεύσεων σε ότι αφορά τον ΟΜΕΔ και τη Διαιτησία καθώς και την επαναφορά της υποχρεωτικής εφαρμογής των συμβάσεων προς μέλη και μη μέλη και προς τούτο αναμένουμε την δημοσιοποίηση της απόφασης του ΣτΕ, μετά την προσφυγή της ΓΣΕΕ για τις αντισυνταγματικές ρυθμίσεις του Ν. 4046/12 και της περιβόητης ΠΥΣ αρ.6.

Υπολογισμός Μισθού

Επικαιρότητα


Αμοιβή αργίας 15ης Αυγούστου...

Περισσότερα...

 

 

Αμοιβή αργίας 28ης Οκτωβρίου...

Περισσότερα...

 

 

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΡΓΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ...

Περισσότερα...

 

 

ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΩΡΟΥ ΠΑΣΧΑ
ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ONLINE ΕΦΑΡΜΟΓΗ...

Περισσότερα...

Εργατική Πρωτομαγιά 2021..

Περισσότερα...

Καταγγελίες Εργαζομένων