24ωρη Πανελλαδική Απεργία 11 Μάη

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας μας αποφάσισε τη συμμετοχή του κλάδου μας στην 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ της 11ης Μαΐου.

Συναδέλφισσες – φοι,

Συντονίζουμε την δράση μας με την ΓΣΕΕ, Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Σωματεία με στόχο την απόκρουση και ακύρωση κάθε πολιτικής που στοχεύει στα δικαιώματα των εργαζομένων, τους οδηγεί στην ανεργία και στην οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση.

Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες της αποχαλίνωσης των εργοδοτών, τα κύματα των απολύσεων, το πετσόκομμα των αποδοχών με τις μονομερείς και εκβιαστικές μετατροπές των συμβάσεων σε ατομικές, των εκ περιτροπής εργασία, το σάρωμα των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Οι εργοδότες επιδιώκουν την πλήρη απορρύθμιση της αγοράς εργασίας και την ασύδοτη επέκταση κάθε ευελιξίας.

Στοχοποιούν διαχρονικά το κόστος της μισθωτής εργασίας και εντείνουν τις προσπάθειες εκθεμελίωσης και μη εφαρμογή των κλαδικών ΣΣΕ.

Η Κυβέρνηση και το κρατικοδίαιτο Εργοδοτικό Κατεστημένο μεθοδεύουν μια βίαιη αναδιανομή εις βάρος του κόσμου της εργασίας σαρώνονται κοινωνικές κατακτήσεις δεκαετιών, κατεδαφίζοντας από κοινού εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, ακυρώνοντας το Κράτος Πρόνοιας και οδηγώντας στον όλεθρο τα αδύνατα τμήματα της Κοινωνίας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ & ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

  • Την απόκρουση των απολύσεων, της εκ περιτροπής εργασίας και κάθε μορφής ελαστικής εργασίας. Την επαναπρόσληψη των εποχιακών εργαζομένων και την τήρηση των καταληκτικών ημερομηνιών επαναπρόσληψης.
  • Τον τερματισμό των εκβιαστικών εργοδοτικών συμπεριφορών και της προσπάθειας κατάργησης των Κλαδικών μας Συμβάσεων και γενίκευσης των Ειδικών Επιχειρησιακών ΣΣΕ με πρόσχημα την κρίση.
  • Τη διατήρηση στα Βαρέα όλων των ειδικοτήτων του κλάδου και την αποτροπή περικοπών στις επικουρικές συντάξεις.
  • Την αυστηρή εφαρμογή της εργατικής Νομοθεσίας με ενίσχυση των μηχανισμών ελέγχου και την αποκατάσταση του απαραίτητου νομοθετικού πλαισίου που θα εγγυάται την απασχόληση, την πάταξη της εισφοροδιαφυγής και της εισφοροαποφυγής από την μαύρη εργασία και θα παρεμβαίνει αποφασιστικά για την έξοδο του Τουρισμού μας από την κρίση.

 

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ

ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ της 11ης ΜΑΗ & ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ – Ώρα 11:00π.μ.

 

Προσυγκέντρωση στην είσοδο των γραφείων της Ομοσπονδίας (Σόλωνος 87-89) Ώρα 10:15π.μ.

 

Έγγραφο: pdf1

Υπολογισμός Μισθού

Επικαιρότητα

 

 

Αμοιβή αργίας 28ης Οκτωβρίου...

Περισσότερα...

 

 

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΡΓΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ...

Περισσότερα...

 

 

ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΩΡΟΥ ΠΑΣΧΑ
ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ONLINE ΕΦΑΡΜΟΓΗ...

Περισσότερα...

Εργατική Πρωτομαγιά 2021..

Περισσότερα...

Καταγγελίες Εργαζομένων