24ώρη Πανελλαδική Απεργία 15 Ιουνίου

 

apergia1Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας μας αποφάσισε τη συμμετοχή του κλάδου μας στην 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ της 15ης Ιουνίου.

 

 

 


 

ΑΘΗΝΑ ΙΟΥΝΙΟΣ 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας μας αποφάσισε τη συμμετοχή του κλάδου μας στην 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ της 15ης Ιουνίου.

Συναδέλφισσες – φοι,

Συντονίζουμε την δράση μας με την ΓΣΕΕ, Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Σωματεία με στόχο την απόκρουση και ακύρωση των σχεδίων για ξεπούλημα της περιουσίας του Κράτους και ειδικά των εταιρειών που διαχειρίζονται Κοινωνικά αγαθά αλλά και κάθε πολιτικής που στοχεύει στα δικαιώματα των εργαζομένων, τους οδηγεί στην ανεργία και στην οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση.

Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες της αποχαλίνωσης των εργοδοτών, τα κύματα των απολύσεων, το πετσόκομμα των αποδοχών με τις μονομερείς και εκβιαστικές μετατροπές των συμβάσεων σε ατομικές, των εκ περιτροπής εργασία, το σάρωμα των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Οι εργοδότες επιδιώκουν την πλήρη απορρύθμιση της αγοράς εργασίας και την ασύδοτη επέκταση κάθε ευελιξίας. Στοχοποιούν διαχρονικά το κόστος της μισθωτής εργασίας και εντείνουν τις προσπάθειες εκθεμελίωσης και μη εφαρμογή των κλαδικών ΣΣΕ.

Η Κυβέρνηση και το κρατικοδίαιτο Εργοδοτικό Κατεστημένο μεθοδεύουν μια βίαιη αναδιανομή εις βάρος του κόσμου της εργασίας σαρώνονται κοινωνικές κατακτήσεις δεκαετιών, κατεδαφίζοντας από κοινού εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, ακυρώνοντας το Κράτος Πρόνοιας και οδηγώντας στον όλεθρο τα αδύνατα τμήματα της Κοινωνίας. Με τις νέες περικοπές των μισθών και των εισοδημάτων με την υπεροφορολόγηση προκαλείται νέο πλήγμα στη δυνατότητα ανάκαμψης της Οικονομίας. Δεν αγγίζονται φοροδιαφυγή – εισφοροδιαφυγή και σπατάλες και έτσι βαθαίνει η ύφεση και η εργασιακή ανασφάλεια. Ο ιδιωτικός τομέας όμως αδυνατεί πλέον να φορτώνεται τα ελλείμματα και την χρεοκοπία για να διατηρήσουν κάποιοι τα ασύδοτα προνόμια τους.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ & ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

• Τον τερματισμό των εκβιαστικών εργοδοτικών συμπεριφορών και της προσπάθειας κατάργησης των Κλαδικών μας Συμβάσεων και γενίκευσης των Ειδικών Επιχειρησιακών ΣΣΕ με πρόσχημα την κρίση.

• Τη διατήρηση στα Βαρέα όλων των ειδικοτήτων του κλάδου και την αποτροπή περικοπών στις επικουρικές συντάξεις.

• Την αποτροπή εφαρμογής των Κυβερνητικών προθέσεων για καταστρατήγηση των Σ.Σ.Ε κατά -20% για τους νέους εργαζόμενους και τον περιορισμό των επιδομάτων ανεργίας στους εποχιακά εργαζόμενους.

• Την αυστηρή εφαρμογή της εργατικής Νομοθεσίας με ενίσχυση των μηχανισμών ελέγχου και την αποκατάσταση του απαραίτητου νομοθετικού πλαισίου που θα εγγυάται την απασχόληση, την πάταξη της εισφοροδιαφυγής και της εισφοροαποφυγής από την μαύρη εργασία και θα παρεμβαίνει αποφασιστικά για την έξοδο του Τουρισμού μας από την κρίση.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ

ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ της 15ης ΙΟΥΝΗ & ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ – Ώρα 11:00π.μ.

Προσυγκέντρωση στην είσοδο των γραφείων της Ομοσπονδίας (Σόλωνος 87-89) Ώρα 10:15π.μ.

 

Έγγραφο: pdf1

Υπολογισμός Μισθού

Επικαιρότητα

 

 

Αμοιβή αργίας 28ης Οκτωβρίου...

Περισσότερα...

 

 

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΡΓΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ...

Περισσότερα...

 

 

ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΩΡΟΥ ΠΑΣΧΑ
ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ONLINE ΕΦΑΡΜΟΓΗ...

Περισσότερα...

Εργατική Πρωτομαγιά 2021..

Περισσότερα...

Καταγγελίες Εργαζομένων