Οι Εργαζόμενοι στον Τουρισμό Ανύπαρκτο Μέγεθος στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΕ.

seteΟ Πρωθυπουργός κ. Α. Σαμαράς δεν βρήκε μια λέξη αναφοράς για τους εργαζόμενους στον Τουρισμό στην πολύωρη τοποθέτηση του στη Γεν. Συνέλευση του ΣΕΤΕ....

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
02.05.2014

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ
ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΕΤΕ.

Ο Πρωθυπουργός κ. Α. Σαμαράς δεν βρήκε μια λέξη αναφοράς για τους εργαζόμενους στον Τουρισμό στην πολύωρη τοποθέτηση του στη Γεν. Συνέλευση του ΣΕΤΕ.
Η «βαριά βιομηχανία» της χώρας όπως την χαρακτήρισε με τις εντυπωσιακές επιδόσεις της περασμένης Τουριστικής περιόδου, αλλά και την αισιοδοξία για νέο ρεκόρ επισκεψιμότητας και εσόδων κατά την επερχόμενη περίοδο δεν αποδίδει ανάλογο «μέρισμα»με αύξηση της συμβολής της στο πρόβλημα απασχόλησης με παροχή ευκαιριών και πραγματικές θέσεις εργασίας στα άνεργα παιδιά της Πατρίδας μας.
Αντίθετα η πλειοψηφία των εργοδοτών δεν αναλαμβάνουν το μερίδιο κοινωνικής ευθύνης που τους αναλογεί και επιβάλει η προνομιακή θέση τους έναντι άλλων κλάδων της οικονομίας.
Οι επιταγές εισόδου(voucher) η επιθετική εισαγωγή ανέργων της Αν. Ευρώπης για δήθεν μαθητεία λειτουργούν ως όχημα υποκατάστασης θέσεων εργασίας που απαξιώνουν την προοπτική επιβίωσης των επαγγελματιών του κλάδου που μειώνονται συστηματικά.
Ο κ. Πρωθυπουργός αντί των θριαμβολογιών και την απροκάλυπτη εύνοια στην κρατικοδίαιτη επιχειρηματικότητα ας αντιληφθεί επιτέλους τις συνέπειες των εφαρμοζόμενων πολιτικών, την ακραία φτώχεια και την απόγνωση από το δυσανάλογο κόστος της χρεοκοπίας που μετακυλήθηκε στις πλάτες των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα από την άγρια περιστολή των κοινωνικών παροχών και την υπερφορολόγηση.
Οι εργαζόμενοι στον Τουρισμό χρειάζονται στήριξη και προστασία έναντι της ασυνέπειας των εργοδοτών με αποκατάσταση του πλαισίου της εργατικής νομοθεσίας και επαναφορά της υποχρεωτικής εφαρμογής της Κλαδικής μας Σύμβασης για να αντιμετωπισθούν τα φαινόμενα συνεχούς διαρροής των επιχειρήσεων.
Η Πολιτεία να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά, στελεχώνοντας τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, το φαινόμενο των απλήρωτων αποδοχών επιβάλλοντας την Τραπεζική μισθοδοσία από όλους για να κοπούν οι μαύρες διαδρομές του χρήματος στην αγορά εργασίας.
Οι επιταγές εισόδου για να μην καταλήγουν ως προϊόν ευνοιοκρατίας και συνδιαλλαγής απαιτείται συμπλήρωση των αποδοχών στο ύψος της Κλαδικής Σύμβασης από τους εργοδότες.

Υπολογισμός Μισθού

Επικαιρότητα

 

 

Αμοιβή αργίας 28ης Οκτωβρίου...

Περισσότερα...

 

 

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΡΓΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ...

Περισσότερα...

 

 

ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΩΡΟΥ ΠΑΣΧΑ
ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ONLINE ΕΦΑΡΜΟΓΗ...

Περισσότερα...

Εργατική Πρωτομαγιά 2021..

Περισσότερα...

Καταγγελίες Εργαζομένων