Δελτίο Τύπου για Απεργιακές Κινητοποιήσεις στη Ρόδο

ap rodos

Απεργιακές Κινητοποιήσεις Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου...

06.08.2014

Η περιφερειακή μας Οργάνωση "Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου" έχει προκηρύξει Απεργιακή Κινητοποίηση την Παρασκευή 08/08/2014 για την ζοφερή πραγματικότητα που βιώνουν οι εργαζόμενοι στον Τουρισμό – Επισιτισμό.

Αρκετές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις δεν εφαρμόζουν την Τοπική Κλαδική Σύμβαση που ισχύει στο νησί, πολλές οφείλουν αποδοχές ακόμη και από την αρχή της Τουριστικής περιόδου καθώς και της περασμένης, όσο για τις εργασιακές σχέσεις ισχύει ο νόμος του ισχυρότερου με εργοδότες να ασκούν management μέσω καμερών που δεν στοχεύουν κρίσιμους χώρους ασφαλείας των ξενοδοχείων (ταμεία, είσοδος κλπ.), αλλά τους χώρους εργασίας παρακολουθώντας την επίδοση των εργαζομένων με αποτέλεσμα, να προβαίνουν ακόμη και σε απολύσεις μέσω αυτών των παρακολουθήσεων.

Καταγγέλλουμε την ασύδοτη δράση των εργοδοτών την ώρα που η Ρόδος βουλιάζει από τον Τουρισμό και στηρίζουμε τις απεργιακές κινητοποιήσεις του Σωματείου μας, ζητώντας από τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν διεκδικώντας το δικαίωμα στη δουλειά με ανθρώπινο πρόσωπο.

ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!

Αμοιβή αργίας 28ης Οκτωβρίου...

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΡΓΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ...

ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΩΡΟΥ ΠΑΣΧΑ